donderdag 24 mei 2012

Vergeleken met de Mauro-porno was de media doodstil bij het ESM-debat

Foto: Tijd voor Politiek
De Partij voor de Dieren heeft met het ESM-debat aangetoond dat de partij geen one-issue partij is, maar op een breed vlak een onderbouwde mening heeft die, zoals u weet niet altijd de mijne is.

Esther Ouwehand zei echter in het ESM-debat veel verstandige dingen (spreektekst hier). Een van de zaken die Ouwehand aanhaalde is controversieel, maar ik deel haar mening ten volle:

Datzelfde zagen wij gebeuren bij de Europese grondwet, die er moest en zou komen. En ook nu worden kritische burgers niet gehoord en niet serieus genomen. Politici houden zich stil of vertellen sprookjes. Media werken mee aan het ophouden van de schone schijn door lange tijd geen aandacht te besteden aan het verdrag of door die sussende woorden over te nemen. We zien dat kritische burgers worden weggezet als simpele zielen die niet zouden weten waarover zij het hebben en die het vooral moeten overlaten aan de intellectuelen in Den Haag.

Naast de gebruikelijke arrogantie van een meerderheid van politici in de Tweede Kamer die de Nederlandse bevolking inderdaad wegzet als een stelletje simpele zielen is de rol van de media inderdaad een discutabele geweest. Wanneer je, bijvoorbeeld,  het ESM-debat waardoor 16 miljoen Nederlanders worden getroffen vergelijkt met een Mauro waar 1 persoon werd getroffen is er inderdaad sprake van een mediaongelijkheid die zijn weerga niet kent.


Mauro en Bleker, Mauro zonder Bleker, het briefje van Mauro, Mauro op het Binnenhof, Mauro in Limburg, Mauro, Mauro en Mauro.... De media kon er geen genoeg van krijgen. ESM? Wat laffe artikeltjes hier en daar en een paar minuten zendtijd was en is wat de media er voor dit belangwekkende onderwerp overhad. De blogosfeer was erg actief door op de gevaren van het ESM te wijzen. De rol van de Main Stream Media is echter een schandelijke, maar kritiek ist verboten en zelfkritiek niet aan de orde bij deze narcisten.