woensdag 2 mei 2012

Tzipi Livni, integer tot op het bot

Foto: Zimbio
Tzipi Livni is geen lid meer van de Knesset. Nu zal dat u leven niet bepalen of veranderen, maar ik vind het jammer dat Livni, voorlopig, voor de Israëlische en wereldpolitiek verloren gaat. Livni week namelijk nooit af van haar principes en was onbuigbaar, Corruptie en politieke cadeautjes wierp zij verre van zich. Zij deed niet mee aan de waan van de dag, die in Israël ook furore maakt en zij durfde tegen de stroom in te roeien.

Tzipi Livni wordt door de Palestijnse terroristen en zijn aanhangers beschuldigt van oorlogsmidaden vanwege Cast Lead, de verdedigingsoorlog van Israël tegen de continue stroom Palestijnse raketten op de het zuiden van Israël. Bij deze oorlog kwamen er 1500 Palestijnen om het leven. Het overgrote deel van de doden waren terroristen, dus de claim van de Palestijnen en aanhang is een pathetische.


Livni was de eerste politicus in Israël die in 2006 een scheiding aanbracht tussen Palestijnse guerrilla's die strijden tegen Israëlische soldaten en Palestijns terreur dat puur gericht is op het doden van Israëlische burgers. Deze verklaring werd Livni niet in dank afgenomen, maar geeft aan dat zij in staat is bakens te verzetten.

Een gemis dus, het vertrek van Livni. Tijdens haar afscheid vertelde zij dat ze de politiek zal verlaten, maar wel publiekelijk zal blijven opereren, omdat Israël haar aan het hart gaat.

Ze legde een interessante verklaring af, waar ik mij volledig in kan vinden:

Tzipi Livni resigned from the Knesset on Tuesday, warning in her resignation address that Israel's leaders are putting the country's existence at risk by choosing to ignore the mounting impatience on the part of the international community.
De beste stuurlui staan deze keer inderdaad vanaf de wal te roepen dat Israël bezig is zichzelf tussen wal en schip te manoeuvreren.