dinsdag 15 mei 2012

Turkije verdenkt vogel van spionage voor Israël

Twee Mossad-bijeneters wisselen gegevens uit
Lachen, gieren, brullen met de ongewassen en ongeletterde islamisten. Was er eerst de spionerende haai die de Egyptische stenen-tijdperk-moslims dachten te herkennen, de spionerende gier die de stenen-tijdperk-moslims in Saoedie-Arabië hadden ontdekt is het nu de beurt aan Turkse stenen-tijdperk-moslims die "bewijs" hebben gevonden dat een Merops Apiaster (Europese bijeneter) spioneert voor de Mossad. Echt, dommer-richting-Mekka kunnen we het niet maken.

Volgens een artikel in Yedioth Ahronoth is er in Ankara een onderzoek gestart, nadat een boer een dode bijeneter in zijn veld had ontdekt met een ring aan zijn poot waarin "Israël" was gegraveerd.

Het ringen van vogels is in normale landen de normaalste zaak van de wereld, maar zal in islamitische landen wel haram zijn ofzo.
Met het ringen van vogels kan worden nagegaan waar de vogels verblijven, dat helpt de wetenschap om de vogels beter te bestuderen.

Niet in Turkije. De Turkse autoriteiten gaan ervan uit dat deze vogel is gebruikt om de Turken te bespioneren. Het "bewijs" dat dit een spionagevogel was werd gevonden in de onverklaarbare grote neusgaten in de snavel van de vogel. De vogel is eerst overhandigd aan het ministerie van landbouw die het overdroeg aan de Turkse veiligheidsdienst.

Volgens de Israëlische vogelbescherming is de vogel vier jaar geleden in Israël geringd. Yaov Pearlman, woordvoerder van de Israëlische vogelbescherming verklaart dat de Turken niets te vrezen hebben - de vogel is geen James Bond.

Volgens Israëlische natuurbeschermers komt het vaker voor dat vogels die in Israël geringd zijn vaker in islamitische landen worden vastgehouden voor "spionage". Van de verdachte vogel wordt vervolgens niets meer vernomen.

De stilstand in kennis in islamitische landen laat zich meer en meer gelden in onnozel gedrag, onwetendheid en stuitende domheid. Misschien is het handig dat moslimlanden eens iets doen aan scholing. Het is maar een idee.