zondag 6 mei 2012

Simulatie: Israëlische aanval op Iran zou werken

Israel Today Nederland komt met een goed artikel over een eventuele aanval van Israël op Iran.

Wat kerncitaten:


Een Israëlische krant liet onlangs een oorlogssimulatie uitvoeren, die liet zien dat een Israëlische aanval op de Iraanse nucleaire installaties ernstige schade zou veroorzaken en de actie geen ernstige gevolgen zou hebben voor de Joodse Staat.


De Hebreeuwse krant Makor Rishon bracht functionarissen van de vorige regering, generaals, hoogleraren die de landen in de regio goed kennen, en journalisten die alle aspecten van de huidige conflicten weten, bijeen om deel te nemen aan de oefening.In de simulatie is de datum van de aanval 14 of 15 oktober. Dat was wat vooruitziend, omdat nu wordt verwacht dat Netanyahu vervroegde verkiezingen aankondigt voor begin september, en volgens velen is een van de redenen dat hij half oktober ongehinderd aan de gang kan met Iran.


Na de eerste aanval laat de simulatie zien dat de Amerikaanse president Barack Obama een boze reactie geeft en Israël verwenst voor deze 'interventie' in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Obama is gefrustreerd, omdat de Israëlische aanval de olieprijs zal opjagen op een moment dat hij probeert om zijn herverkiezing te winnen. Het Witte Huis bedreigt Israël echter niet, en stelt geen ultimatums. Tegelijkertijd zegt Obama dat Israël op zichzelf is aangewezen indien Iran wraak zou nemen.


Dan komt de Iraanse reactie....

Lees dit uitstekende artikel verder op Israel Today Nederland