dinsdag 8 mei 2012

SGP-jongeren organiseren Israël-debat

De SGP is de politiek partij in Nederland die een gebundelde kennis in huis heeft waar veel partijen jaloers op kunnen zijn. De dossierkennis is fenomenaal, van de waan van de dag daar heeft de SGP een broertje dood aan en de partij heeft een herkenbare signatuur, of je het ermee eens bent of niet. Dat zijn de redenen dat ik deze partij hoog acht. Partijen met een duidelijke signatuur en met beide benen op de grond zijn moeilijk te vinden in Nederland. Ok, eerlijk is eerlijk, een andere partij die nuchter is en een duidelijke signatuur heeft is de SP, dat geef ik ze.

De jongerenorganisatie van de SGP, de SGPJ, is een van de grootste jongerenorganisaties van Nederland. Deze organisatie durft het, om tegen de stroom in een debat te organiseren waarbij de politieke tegenstander niet wordt geschuwd. Op de site van de SGPJ kan men het volgende lezen:


Het is erg onrustig in het Midden-Oosten. Israël komt steeds meer alleen te staan. In Egypte is de radicale Moslimbroederschap in opmars. De nucleaire dreiging van Iran wordt steeds groter. De terroristische organisaties Hamas en Hezbollah zijn uit op de vernietiging van Israël. De Palestijnen willen een eigen staat, maar weigeren Israël te erkennen. In Israël wonen Arabieren (met stemrecht), maar de Palestijnen willen geen enkele Jood in hun nog te vormen staat. Er is geen land ter wereld met zoveel oorlog en politieke strijd als Israël.
Duidelijke taal. De politieke tegenstanders van de discussieavond zijn DWARS van GroenLinks en de Jonge Democraten van D66. Twee partijen die niet sympathiek tegenover Israël staan. Tien mei zal hopelijk een mooie avond worden. De sprekerslijst en de deelnemers aan de discussie laat niet te wensen over:

Sprekers
» dhr. H. Divon
» drs. R.M. Naftaniël
» drs. B. Belder
» drs. J.A. Schippers
Ambassadeur voor Israël in Nederland
Directeur CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël)
Europarlementariër voor de SGP
Directeur Wetenschappelijk Instituut SGP
Debat o.l.v. Dirk-Jan Nijsink met o.a.:
» Jacques Rozendaal
» Ard Jan de Pater en Daniël van der Veen
» Joël Serphos
» DWARS
» Jonge Democraten (JD)
Overige bijzonderheden vindt u op de site van de SGPJ