woensdag 9 mei 2012

NRC-reageerders zetten Joden het liefst op de trein

Wanneer vier mei iets heeft losgemaakt, dan is het de onderliggende haat voor Joden in Nederland.  Op vier mei waren er meerdere cultuurrelativisten die het een goed idee vonden om met de rechterarm omhoog de Duitsers te herdenken onder het mom "iedereen is slachtoffer, zelfs vrijwillige  SS'ers en Duitse Wehrmachtsoldaten die er de hand niet voor omdraaide oorlogsmisdaden te begaan. Hup herdenken die Duitse slachtoffers. In de NRC van 9 mei verschijnt er een stuk van de van Ewoud Sanders met de kop:

Maak van nationale dodenherdenking geen exclusieve JodenherdenkingDit naar aanleiding van het Joodse verzet tegen de bezetting van 4 mei door Nederlandse cultuurelativisten. Een vreemde kop en een vreemd verhaal. Het Joodse verzet was er juist op gericht om op 4 mei alle slachtoffers van de nazi-terreur in Nederland te herdenken. Dit verzet is tegen het zere been van de NRC-reageerders. Hieronder een kleine bloemlezing uit de reacties:SvSven
Ik heb mij de afgelopen Dodenherdenking kapot geërgerd aan het toe-eigenen van  de Dodenherdenking door een aantal mensen van de Joodse gemeenschap.
HalloGekkeVASTE BEZOEKER
Inderdaad. De herdenking gaat over en is voor ALLE slachtoffers. De verabsolutering van het kwaad door deze Joodse splintergroeperingen is in ieder geval zeker niet de weg die we moeten bewandelen als we dit in de toekomst willen blijven voorkomen.
klarius klariusNIEUWKOMER
Hé hé eindelijk iemand die snapt hoe het werkt!
Als je het mij vraagt dan mag er  tijdens de dodenherdenking ook de onschuldige slachtoffers onder de joods en palastijns doden herdacht worden vanaf de 2de wereld oorlog.
Maar waarschijnlijk weet ik het antwoord al vanuit de joodse kant, er zijn geen onschuldig palstijns doden maar alleen onschuldige joodse slachtoffers!
Ik vindt het heel erg jammer dat het leed van de 2de wereldoorlog uitgemolken wordt door de huidige joodse organisaties.
Juist de joden die geleden hebben onder Hitler zouden moeten weten hoe naar dat was, de humaniteit  zie je helaas niet terug bij de huidige Israelische regering.  
Ik ben het met het artikel eens dat er enigszins sprake is van een Joodse monopolisering van de dodenherdenking. Hoe afschuwelijk het leed ook is dat de Joden is aangedaan; ook Polen kent 6 miljoen WO II slachtoffers, Rusland naar schatting meer dan 20 miljoen(!), Duitsland zelf ook circa 5.7 miljoen.
utchDiver
Goh, dank je wel. Ik dacht al bijna dat ik een antisemiet was. Maar er zijn dus gelukkig meerdere mensen die vinden dat dat Joodse geklaag, met bijbehorende chantage, nou eens moet op houden. 

Bart2011NIEUWKOMER
De dodenherdenking gaat inderdaad niet alleen over de *Joodse* slachtoffers, maar gaat wel alleen over de *slachtoffers*. De Duitse militairen waren in de eerste plaats daders, niet slachtoffers. Als we het begrip 'slachtoffer' een beetje oprekken waren Duitse militairen ook slachtoffer
MMHOFFNIEUWKOMER
Prima tekst van Sanders. Ik stoor mij ook al weken mateloos aan de zelfingenomenheid van de Joodse groepen die het monopolie lijken te eisen op de inhoud van de herdenkingsplechtigheden. Ongetwijfeld zal de halve Joodse wereld wel weer over Sanders heen vallen, maar een blik in de spiegel zou sommigen beter passen. 
Rob den Besten
Inderdaad lijkt het erop dat de 2e wereldoorlog slachtofferrol door een aantal Joodse organisaties wordt gemonopoliseerd en geexploiteerd voor permanente 'marketing' van conservatief Joods gedachtegoed. 

Marjoke
Geweldig stuk van Ewout Sanders, chapeau. Het is me uit het hart gegrepen. Ergerde ik me al wezenloos aan de joodse reacties op het gedicht van Auke de Leeuw, dat vliegtuigje van TOF boven de herdenking te Vorden was helemaal van de gekke..

Enzovoort, enzovoort. De reactielijn is duidelijk. Geef deze NRC-reageerders een uniform en geeft ze een trein en ze zorgen voor een oplossing.