woensdag 9 mei 2012

Kunduzcoalitie bukt diep voor Brussel

De linkse hobby die de Kunduzcoalitie heet, kruipt zo diep door het Brusselse stof, dat je door de 3% het bruut genomen Nederlandse volksdeel niet meer ziet.

In de haast Brussel op alle mogelijke manieren te bevredigen hebben de Kunduzgenossen een pakket maatregelen genomen die niet door het CPB door te rekenen was. Twee economen hebben toch een poging gewaagd en de uitkomst is desastreus, nu zal de coalitie naarstig op zoek zijn naar economen die het akkoord in hun voordeel kunnen spinnen, dus u bent vast voorbereidt. 

In het kort komt het erop neer dat de het wandelgangenakkoord een linkse Brusselse hobby is.

Volgens de Volkskrant:
[w]aar Bovenberg en Jacobs over vallen, is dat de coalitie-van-vijf vooral voor snelle lastenverzwaring heeft gekozen om volgend jaar al te voldoen aan de Brusselse 3-procentseis. 'Frontloading noemen we dat', zegt Bovenberg. Bij die hogere lasten van 8,3 miljard steekt de bezuiniging van 3,6 miljard bescheiden af, vinden de twee economen.
Ze hebben bovendien nauwelijks structurele bezuinigingen aangetroffen. Gaan de belastingen omhoog, dan hebben Nederlanders minder te besteden. Aldus heeft het 'noodpakket' een negatief effect op de economische groei, de werkgelegenheid, de toch al dalende koopkracht en het terugdringen van het overheidstekort.
Volgens het VVD-smaldeel in Nederland zal het wel weer de schuld van de PVV zijn *gaap*, maar het is toch echt een VVD-handtekening die onder het linkse akkoord staat.

In plaats van slim te bezuinigen, of na te denken over een vlaktaks, hebben CDA, VVD, GroenLinks, D66 en Christenunie ervoor gekozen hun linkse reflex niet te onderdrukken en te gaan voor lastenverzwaring, behalve dan voor een beschermd groepje cultuurknuffelaars waarvoor de een uitzondering is gemaakt.
Voor de doorsnee Nederlander daarentegen is het bijten en bikkelen geblazen. Terwijl het uitverkoren groepje cultuurgenossen geniet van een gesubsidieerde uitvoering van het nationaal ballet, worden de rijen voor de voedselbank langer en langer.
Kunduz-1 kan er hartelijk om lachen. Brussel en een opgepompte wortel die kunst heet zijn tenslotte belangrijker dan het electoraat dat die linkse hobby's betaalt.