woensdag 9 mei 2012

Kolonisten in Israël genieten veel bescherming

De slag om de kolonisten in Israël gaat onverminderd verder. Yisrael Beiteinu flirt ongegeneerd met de rechtervleugel van Likoed wanneer het om de gunst van kolonisten gaat:

Liberman: We must legislate to save Ulpana neighborhood from court-ordered demolition, kopt The Times of Israel.

Lieberman kiest ervoor het Israëlische hooggerechtshof buiten spel te zetten, een ongewenste ontwikkeling.
Wanneer de wet voor iedereen geldt, geldt hij ook voor de kolonisten op de Westelijke Jordaanoever. Het land waarop Ulpana is gebouwd, is gejat land van Palestijnen.  Privé-eigendom dus waar geen cent voor betaald is. Het hooggerechtshof heeft daar uitspraak over gedaan, dan is het niet aan de Knesset, of aan partijen die uitspraak te ondermijnen of op te blazen.
Er zijn religieuze kolonisten en religieuze politici, zij houden zich aan de letter van de Halacha (Joodse wetgeving) daar mag geen iota aan worden veranderd anders leef je niet volgens de religieuze leefregels, diezelfde religieuzen en politici nemen vervolgens wel een loopje met seculiere wetgeving en maken daar vervolgens een circus van. Een regelrechte schande in mijn boek. Zoals al eerder uitgelegd heeft Israël geen meerdere Kamers om wetgeving te controleren.

Wanneer de Knesset een besluit van het Hooggerechtshof aan zijn laars lapt wordt het een slager dat zijn eigen vlees keurt. Prettig voor de slager, maar slecht voor al zijn klanten.

Rechtspraak is rechtspraak, dat geldt voor iedereen dus ook voor kolonisten. Het is tijd voor de kolonisten en de aanhangers op te houden met huiliehuilie. Er is een risico genomen en dat risico betaald zich deze keer niet terug. Tough, live with it.