maandag 21 mei 2012

Jan Marijnissen sloopt GroenLinks

GroenLinks is de club waar de klappen vallen de laatste tijd. Terecht. Een partij die, net als D66, altijd naar anderen wijst vanaf de zelfgecreëerde morele hoogvlakte maakt zichzelf volstrekt ongeloofwaardig met ondemocratische maatregelen en ondoorzichtige procedures.

Jan Marijnissen heeft dan ook het volste recht om vanuit zijn politieke invalshoek GroenLinks volledig af te branden en uit te sluiten bij de vorming van een komend kabinet. Voor de duidelijkheid vanuit zijn politieke invalshoek die niet de mijne is.

Elsevier schrijft:
Marijnissen noemde GroenLinks zondag tijdens een debat in Heerlen een 'grachtengordelpartij, geleid door hoogopgeleide mensen die geen oog hebben voor mensen die anders in het leven staan'.

De socialisten sluiten een eventuele samenwerking met GroenLinks daarom uit, aldus de SP-leider.


Elite Volgens Marijnissen heeft de SP de deur voor GroenLinks altijd opengehouden, maar is de maat nu vol: 'Wij hebben ons tien jaar van alles laten welgevallen door die omhoog gevallen elite in de GL-top.
Marijnissen noemt GroenLinks geen linkse partij meer, een observatie waar ik het mee oneens ben. Het Kunduzakkoord staat vol met lastenverzwaringen en dat is toch echt een linkse hobby.

Dat GroenLinks een elitepartij is, daar heeft Marijnissen groot gelijk in. In Nederland zijn er maar een paar echte volkspartijen, dat zijn de SP, de PVV en in mindere mate de SGP en de CU. Andere partijen zijn geen volkspartijen, maar zijn verwaterd tot fopsocialisten, of fopliberale met uitzondering van het CDA wat een provinciale partij is met een agrarische achterban.

GroenLinks heeft geen bestaansrecht meer, na affaires "Sam Pormes", "Wijnand Duijvendak", "Mohamed Rabbae", "René Danen", "Tara Singh Varma" en "Mariko Peters" werd een nieuw dieptepunt bereikt met Dibigate.

De goedlachse Dibi werd keihard kaltgesteld door het politburo van GroenLinks. De wijzende-naar-andere-partij deed juist het gene dat zij hautain vanaf hun morele hoogvlakte anderen verweten.
Het resultaat van deze grenzeloze arrogantie mag er zijn. Een historisch dieptepunt (of hoogtepunt) in de peilingen en een schrobbering door het linkse geweten van Nederland Jan Marijnissen.