zaterdag 12 mei 2012

Is de "bromance" tussen Rutte en Wilders definitief over?

Foto: de ondernemer
De draai van het CDA en de VVD van een conservatief-liberale coalitie naar een sociaal-liberale coalitie is infaam en abject. De socialistische spin die de Kunduzgenossen verkopen door lastenverzwaringen hervormingen te noemen is weerzinwekkend en ik hoop dat het CDA en de VVD daarvoor worden afgestraft bij de komende verkiezingen.

Het CDA meer dan de VVD overigens met de reden dat de VVD minder huilt over de teloorgegane coalitie dan het CDA.
Het gehuil uit CDA-hoek is werkelijk pathetisch. Eerst Hirsch Ballin die zijn "PVV-verleden" moest verwerken en nu weer de dissident die niet zo dissident is maar ordinaire pluchplakker Aad Koppejan die ook zoveel moeite heeft met de PVV. Koppejan niet uit de fractie stapte, Koppejan die iedere keer braaf met de rest van het CDA mee stemde, die Koppejan dus. Het einde van het CDA zou een zegen voor Nederland zijn.


Het CDA sluit de PVV dus uit. Nu is de vraag of margepartij CDA iets uit te sluiten heeft, maar dat is een andere discussie. Mark Rutte daarentegen sluit de PVV niet uit, daarmee is Mark Rutte een van de weinige Nederlandse politici die dat openlijk doet. Roemer sluit de PVV uit en zo ook Diederik Samsom, maar Rutte dus niet. Mijns inziens komt dat omdat Rutte en Wilders ondanks het theater prima door een deur kunnen. Zowel Rutte als Wilders hangen qua debatteerstijl de Angelsaksische school aan. Hard en direct, maar daarna drink je een biertje en ga je over tot de orde van de dag zonder de rancune die klaarblijkelijk gemeengoed is bij meerdere politici die ergens huilend als een stelletje Calimero's hun verleden moeten verwerken. De bromance tussen Wilders en Rutte is nog lang niet over. Het volgende kabinet zal de rit niet uitzitten, dan kan ik u nu al mededelen. Wilders en Rutte doen er verstandig aan hun bromance tijdelijk te veranderen in een LAT-relatie voordat zij beiden in het electorale huwelijk kunnen treden.