woensdag 23 mei 2012

Iraniër vlagt Israëlische vlag in Manchester

Het gebeurt niet iedere dag dat men hoort over een voormalige Iraanse soldaat die de Israëlische en Amerikaanse vlag vlagt. Ali Ramezan doet het echter met veel plezier.

Nadat hij was gemarteld in de Iraanse Islamitische Republiek ontvluchtte Ramezan zijn thuisland en vestigde zich in Manchester, waar hij nu Israël steunt en tracht Iran aan te klagen wegens mensenrechtenschendingen en marteling bericht de JC (Jewish Chronicle).

De 47 jarige veteraan uit de Iran-Iraakse oorlog heeft  na 11 jaar strijd asiel verkregen in het Verenigd Koninkrijk."Het enige dat ik deed was een antiregering demonstratie bekijken, dat was genoeg reden voor de Iraanse autoriteiten mij te arresteren en te martelen. Ik heb familieleden die dood aan Amerika en dood aan Israël roepen. Ik realiseerde dat zij gehersenspoeld zijn.

In zijn hervonden vrijheid vlagt hij met trots de Amerikaanse en Israëlische vlag in zijn voornamelijk islamitische buurt. Aangezien islam de religie van de vrede is hebben buurtbewoners hem gewaarschuwd dat zijn huis doelwit kan worden van molotovcocktails.

Ramezan is daar niet bang voor. In Iran wordt je opgehangen wanneer je deze vlaggen vlagt.