woensdag 16 mei 2012

Hedwige toont het grote Bukken-voor-Brussel aan

Stel je nu eens voor dat de watergeuzen van toen de huidige Nederlandse mentaliteit zouden hebben, dan was Spaans nu onze voertaal in Verenigd Europa 1.0 geweest. 

De watergeuzen bukten niet voor Spanje maar toonden de Spanjool dat genoeg genoeg was. Zo niet voor de Nederland sinds het Verenigde Europa onder de knoet van Brussel. Het Nederlandse knechtschap bleek in 2005 toen Nederland met Vlaanderen overeenkwam te ontpolderen.

Het verdrag van de Nederlandse oordeelsonbekwamen, zo kan je dat verdrag uit 2005 rustig noemen. Tot op de dag van vandaag kan ik er niet bij dat Nederland getekend heeft voor iets waar ze nul en niets voor terugkrijgen.


Je hebt als Nederland een eigen haven, genaamd Rotterdam. Een van de grootste havens ter wereld. Antwerpen is een concurrent van Rotterdam. Die help je dus niet. Nederland wel. De Westerschelde werd uitgediept tot 11 meter en 70 centimeter en in ruil voor het versterken van je eigen Belgische concurrent spreek je af dat je Nederland ontpoldert.... Natuurlijk was het vorige kabinet tegen. Iets anders dan tegen zijn kan je namelijk niet, maar wacht dit is Nederland. Uit de Volkskrant van vandaag:
Daarmee blijft er een bestuurlijke impasse over de toekomst van de polder, in ieder geval tot aan de verkiezingen in september. Het is onduidelijk wat Brussel van deze vertraging vindt.
Volgens de oligarchen uit Brussel:
Europese Commissie over Hedwigepolder: De Europese Commissie wil dat Nederland de alternatieven voor de ontpoldering van de Hedwigepolder langs de Westerschelde wetenschappelijk onderbouwt. Dan kunnen eventuele twijfels worden weggenomen over de gelijkwaardigheid van de voorstellen met het onder water zetten van de Hedwigepolder. Dat blijkt uit een reactie van de commissie in Brussel op vragen van onder meer GroenLinks over het plan van staatssecretaris Henk Bleker om de Hedwigepolder niet te ontpolderen. Het dagelijks bestuur van de EU geeft aan dat Nederland zelf in 2005 de Hedwigepolder heeft aangewezen als de meest geschikte locatie om een verdere achteruitgang van de natuur in het Westerschelde-gebied te voorkomen. De commissie verwacht dat Nederland zo spoedig mogelijk maatregelen neemt voor de instandhouding en het herstel van de natuur daar.
Leuk gespeeld door de  Pontius Pilatussen in Brussel. wat niet vermeld wordt is dat in 2005 Balkenende II aan het bewind was een Eurofiel kabinet van CDA-VVD-D66. Die zouden, als braafste jongetje uit de klas hun schoonmoeder nog aanbieden om de dijken af te graven.

De eventuele teloorgang van de Hedwige geeft precies aan wat er allemaal mis is met Nederland. Geen eigen identiteit en geen ruggengraat, De Geuzen draaien zich om in hun graf.