donderdag 17 mei 2012

Een prijswinnend Harvard-vredesinitiatief in 500 woorden

Foto Trippy
Wanneer je blijft denken in eenzelfde kader zal je al je altijd op hetzelfde punt uit blijven komen. Door problemen ander en revolutionair te benaderen bestaat er een goede mogelijkheid dat men zijn starre kaders doorbreekt met nieuwe ideeën en initiatieven komt.

Het essay van Joel Braunold inzake het vredesproces is verfrissend en vernieuwend. Havikken hebben het idee meteen afgeschoten, niet verwonderlijk daar zij vastzitten in het oude stramien van het vijanddenken. In het kort komt het idee van Braunold hier op neer. Bij een tweestatenoplossing met landruil zullen er 30.000 kolonisten overblijven die nieuwe woonruimte nodig hebben. Geld geven is een slecht plan aldus Joel omdat de huizenmarkt in Israël reeds zwaar overspannen is.
Bouw dus voor die dertigduizend completen steden met de daarbij behorende infrastructuur in het noorden en zuiden van Israël en als het klaar is verhuis dan pas de kolonisten in een keer naar die nieuwe steden. Gemeenschappen worden dan niet uit elkaar getrokken maar blijven intact. Hieronder leest u het vredesinitiatief in 500 woorden. Soms is er niet meer nodig:

Peace Price Essay

h/t Joel Serphos