zaterdag 5 mei 2012

Dood, dood aan Israël

Welkom bij de lachebekjes van de moslim broederschap in Jordanië. Vrijdag werden in zeven Jordaanse steden, inclusief Amman, demonstraties georganiseerd tegen Israël en tegen het vredesverdrag schrijft de Times of Israël.

In vreedzaam samenzang werd er om de dood van Israël geroepen, het einde van de Wadi Araba (vredesverdrag met Israël) en het uitzetten van de Israëlische ambassadeur.

Amerikaanse en Israëlische vlaggen werden tijdens de demostratie verbrand. De zure moslims zijn boos omdat koning Abdullah het waagde Fayez Tarawneh als premier aan te stellen. Tarawneh riep de woede van de stenentijdperkmoslims op met zijn mededeling dat hij het vredesakkoord tussen Jordanië en Israël nog steeds steunt.


Jamil Aby Baker van de MB verklaard dat de premier in een ivoren toren woont en dat hij de Jordaanse realiteit van de straat uit het oog is verloren. De meeste Jordaniërs zien het vredesverdrag als mislukt. Het delen van water, de Jordaanse toegang tot de Westelijke Jordaanoever en Jordaanse zeggenschap over de heilige plekken in Jeruzalem vindt niet plaats volgens de MB.

 Curieus, omdat de zeggenschap over de heilige plaatsen in Jeruzalem en de toegang tot de Westelijke Jordaanoever een initiatief zijn van de Palestijnse Autoriteit en de Waqf. Zegt weer eens veel over het Arabisch wijzen naar anderen. Zij kennen het Israëlische gezegde waarschijnlijk niet dat zegt: wanneer je wijst naar een ander wijzen er drie vingers naar jezelf. Zelfkritisch naar jezelf kijken is Arabieren niet gegeven. Jammer.