woensdag 2 mei 2012

CIDI: Eisen Palestijnse hongerstakers onderzocht

Foto: NSNBC
Twee weken geleden gingen in Israel ruim 1.300 Palestijnse veiligheidsgevangenen in hongerstaking, ter ere van de ‘Dag van de Palestijnse Gevangene’.

De gevangenen eisen meer privileges, waaronder: de beschikking over meer televisie kanalen en toegang tot educatie. De hongerstakers eisen verder dat hun leiders vanuit de isolatiecel naar de normale afdeling worden overgeplaatst. Tijdens een routinematige controle in de Hadarim Gevangenis, door de Israelische Gevangenis Dienst (IPS), heeft er een onofficieel onderhoud plaatsgehad tussen enkele vertegenwoordigers van de Palestijnse hongerstakers met commissaris Aharon Franco van de IPS. Franco zou hier gepraat hebben met Marwan Barghouti, Tabaat Mardawi van de Islamitische Jihad en Abed al-Nasser Isa van de Hamas beweging.


Het Palestijnse ministerie voor Gevangenis Zaken gaf maandag een verklaring af. De verklaring melde dat Franco de Palestijnse vertegenwoordigers had gezegd “dat het speciaal opgezette comité haar onderzoek, naar de eisen van de gevangenen, heeft afgerond en dat de uitkomst binnen tien dagen zal volgen.” De eisen van de gevangen waren: het stoppen met het fouilleren van bezoekende familieleden, bezoek toestaan van familieleden uit de Gazastrook, stopzetting van het gebruik van eenzame opsluiting en het opheffen van de administratieve detentie.

Lees verder op de site van het >>>CIDI<<<