woensdag 23 mei 2012

Blijft u maar gebukt staan. Nederland het braafste jongetje in de ESM-klas

De Nederlandse belastingbetaler is de grootste nettobetaler aan het ESM, 2400 euro per hoofd van de bevolking tegen 2370 euro in Duitsland. Dat werd duidelijk na een interruptie van Hero Brinkman bij de beantwoording door minister de Jager op vragen van de kamer. De grootste nettobetaler en geen moer in te brengen, job well done door dit kabinet. Not.

De Nederlandse regering doet er alles aan om weer het lievelingetje van Europa te worden, dat daar massaal wordt voorbijgegaan aan de wens van de bevolking, soit. U mag bukken, blijven bukken en vertellen dat u het lekker vindt. Zo gaat het Kunduz min CU, maar plus PvdA met u om.

Esther Ouwehand had in het debat een scherpe observatie over hoe deze regering de Nederlandse bevolking zand in de ogen tracht te strooien.

Zij die het debat hebben gevolgd zullen het meer dan eens zijn met deze observatie.
De minister had heel veel woorden  nodig om zijn punt te maken, op een gegeven moment zat hij zo diep in de problemen over de overdracht van soevereiniteit dat VVD-Kamerlid Harbers ingreep om de Jager te redden van een zielloze ondergang. Ook de Kamervoorzitter greep meerdere keren in om de Jager bedoeld of onbedoeld uit de wind te houden.

Donderdag gaat de Kamer verder met de tweede termijn. De uitkomst van de uitverkoop van Nederland staat vast. Gelukkig gaan de CU, PvdD, OBP, PVV en SP strijdend ten onder. Houdt dat in uw achterhoofd wanneer u 12 september stemt.