vrijdag 25 mei 2012

Arrogant-1 presenteert het Kunduz-akkoord

Werkende Nederlanders worden aan alle kanten gepakt door Arrogant-1, terwijl kunstfetisjisten worden bevoordeeld. Hoe idioot dit gespinde lenteakkoord is, kan ik met een voorbeeld uit de doeken doen, dat is de één van de graadmeters van de economie: de bouwsector.

Stel je werkt in de bouw en je gaat niet naar het theater, daar heb je geen tijd voor omdat je constant aan het werk bent, dit in tegenstelling tot de aanhangers van Arrogant-1die op je neerkijken en je uitlachen omdat jij degene bent die hun linkse hobby subsidieert met je harde werken.

Bouw dus:


BTW-verhoging is slecht voor de sector, dat snapt ieder kind, behalve Arrogant-1. Tenslotte moeten de kunsten en veurstellingen gesubsidieerd worden en die kekke zonnecollector staat zo leuk goedkoop op het dak.

Reiskosten via, ja en het is onvoorstelbaar dat ik daar een SP'er voor moet quoten:
Bouwvakker moet gereedschap met fiets meenemen? "GL bestempelt forenzen als 'happy few' en pendelen is luxe." Staat er echt! Niet te geloven

Rode Diesel en werkgelegenheid via de pagina van de SGP:
Voor de SGP is stimuleren van de positie van ondernemers essentieel, zeker in het licht van de crisis. Daar is in het akkoord onvoldoende aandacht voor. Zo raakt het afschaffen van rode diesel de financiële positie van landbouw en bouw veel te hard. Daarnaast worden veel bedrijven en ondernemers in het MKB onevenredig hard getroffen als ze een half jaar lang de WW moeten betalen voor ex-werknemers. Bovendien remt dit het in dienst nemen van werknemers.

De hervorming op de woningmarkt zal een negatief effect hebben op de bouw.
Dat de hypotheekmarkt hervormd moet worden, dat is duidelijk, maar de manier waarop dat nu gebeurt is desastreus voor de starter.

Het afschaffen van de aflossingsvrije hypotheek is een logische stap. Minder loigisch is dat er geen alternatief wordt aangeboden voor starters op de markt. Waarom niet terug naar de premie A, B, of C woningen in combinatie met bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek waarbij de starter de eerste vijf jaar een zetje in de goede richting krijgt met de premie. Het helpt de starter op de woningmarkt en het helpt de bouw. Win/win in mijn boek.

Het Kunduz-akkoord van Arrogant-1 is er gekomen om Brussel te behagen. Daarom was de gretigheid bij D66 en GroenLinks ook zo groot. Met het Kunduz-akkoord wordt de werkende Nederlander aan alle kanten gepakt en uitgezogen. Geen structurele bezuinigingen op  ontwikkelingssamenwerking, geen bezuinigingen op kunst en cultuur, geen lagere bijdrage aan de EU, wel 4,5 miljard cash voor het ESM wat kan worden aangevuld tot 40 miljard en geen minister-president die de negatieve gevoelens rond het ESM wenst te beantwoorden bij zijn wekelijkse persconferentie, die weigering is het summum van Arrogant-1.