woensdag 4 april 2012

Waar is Netanyahu nu eigenlijk mee bezig?

Dinsdag verklaarde Benjamin Neyanyahu dat hij vrede zoekt met de Palestijnen en een twee statenoplossing, omdat het volledig integreren van de Westbank het einde van de Joodse Staat zou betekenen. Een verklaring waar ik mij volledig in kan vinden. Woensdag geeft Netanyahu, tegen de integratie is van de Westbank in Israël de Israëlische procureur-generaal opdracht te onderzoeken drie illegale nederzettingen te legaliseren.


Netanyahu maakt er, kort gezegd een zooitje van. Wanneer je vrede wilt met de Palestijnen en zegt dat je een tweestatenoplossing nastreeft dan help het legaliseren van illegale nederzettingen niet om die vrede te bewerkstelligen, zelfs niet om een revolte binnen eigen partij tegen te gaan.

Het is onhandig opereren dat meer en meer weerstand oproept binnen de internationale gemeenschap en deze keer heeft die gemeenschap een valide punt. Het wordt tijd dat Netanyahu optreedt tegen een minderheid in zijn eigen partij en duidelijk maakt dat wetgeving gevolgd dient te worden en niet dat wetgeving aangepast dient te worden aan politieke belangen.