woensdag 25 april 2012

Verkiezingen 2012: PVV zet groot in met anti-Europa campagne

Geert Wilders heeft gesproken, het kabinet is gevallen en de kiezer heeft in september de stem om Wilders gelijk te geven of af te straffen met de anti-Europese campagne waar de PVV op heeft ingezet.

Met het algemene gevoel voor onbehagen dat in Nederland voor Europa heerst, wat D66'ers, Groenlinksers, CDA'ers en andere weggevers van soevereiniteit daargelaten.

De PVV wordt op haar wenken door Brusselse mogol bediend, echt de timing kon niet beter.  Dinsdag was het debat waarin Geert Wilders uitlegde dat de macht van de Brusselse autocraten te groot en te veel is, vandaag meldde de Europese commissie dat het de Europese begroting met 7% wil opschroeven wegens gemaakte afspraken en het nakomen daarvan. Dat is diezelfde commissie die landen op de vingers tikt en boetes uitdeelt wanneer de lidstaten niet aan de begrotingseis voldoen. Het woord gotspe denkt de lading niet. Het woord dat de lading wel dekt moet nog uitgevonden worden om deze minachting van de individuele lidstaten en zijn inwoners te omschrijven. Hoewel de woorden "Europese Commissie" de lading voor deze begrotingsperversiteit zeker dekt, dat dan weer wel.


Minder macht dus naar Europa en de Europese geldverslindende instituten. Ik ben er een warm voorstander van. Wat als eerste kan worden afgeschaft is de monstruositeit van het buitenlandse zaken bureau onder Catherine Ashton wiens activiteit er alleen uit bestaat Israël in een negatief daglicht te plaatsen. Dat begon met haar allereerste verklaring namens Europa, een verklaring waarin Ashton ervoor koos Israël te bashen. Andere landen waar echte schendingen van mensenrechten voorkomen werden door haatoma Ashton niet genoemd, deze verklaring werd gevolgd door kleinere incidenten die het nieuws al niet meer halen. Wat het nieuws wel haalde was de walgelijke opmerking van Ashton waar zij de kinderen van Gaza vergeleek met de vermoorde kinderen in Toulouse die in koelen bloede door een terrorist werden afgeschoten. Later verklaringen dat Ashton het anders bedoeld had en andere gebruikelijk niet-excuses kan de wansmaak van haar geïnstitueerde buitenlandbeleid niet wegspoelen.

Overbodig dus dat Europese buitenland kantoor. Kost handen vol geld en je krijgt er helemaal niets voor terug. Een miljardenbesparing is geboren.