zaterdag 28 april 2012

Verkiezingen 2012: het gelijk van Esther Ouwehand (PvdD)

Foto: PvdD
U leest het goed, ik ben het voor de verandering eens met Esther Ouwehand van de PvdD.

Esther Ouwehand tweet het volgende:

Oja, en diezelfde vijand vd milieubeweging wil PvdD weren uit parlement http://nos.nl/artikel/366778-wientjes-pleit-voor-kiesdrempel.html Doen we zeker iets goeds ;-) #Wientjes

Sinds de val van het kabinet Rutte is Wientjes weer helemaal terug van weggeweest. Tijdens Rutte 1 kreeg Wientjes geen poot aan de grond en werd hij veelvuldig weggehoond echter na de val ziet diezelfde Wientjes zich weer als de messias van Nederland wiens "inzichten" verkondigd moeten worden.Het volgende antidemocratische voorstel werd door Wientjes gelanceerd:
VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes wil een kiesdrempel van 5 procent. Volgens de werkgeversvoorman helpt zo'n drempel om de versplintering van het politieke landschap tegen te gaan.

Bij een kiesdrempel van 5 procent zouden bij de laatste verkiezingen de ChristenUnie, de SGP en de Partij voor de Dieren niet in het parlement zijn gekozen.
Wientjes is een zaakomdraaier, een beeld dat gemeengoed is in het Nederland van vandaag de dag.
Wientjes is bang voor kleine partijen, want Wientjes is bang dat heel Nederland wordt vertegenwoordigd in het Nederlandse parlement.

Wientjes vergeet voor het gemak dat wanneer de "grotere" partijen hun best beter zouden doen er geen behoefte zou zijn voor kleinere partijen.

Tijdens het laatste debat in de Kamer lieten Ouwehand van de PvdD en van der Staaij van de SGP de toegevoegde waarde van de kleine partijen juist zien. Omdat de kleine partijen vaak niet worden uitgenodigd voor het gekonkel van de grotere partijen hebben kleine partijen de rol van het geweten van de Tweede Kamer, of je het daarmee eens ben of niet, daarnaast vertegenwoordigen zij Nederlanders die zich anders bij geen enkele andere partij zouden thuis voelen.

Het instellen van een kiesdrempel zorgt voor minder democratie, precies wat Wientjes voor ogen heeft.