donderdag 26 april 2012

[Update] Het CIDI als geweten van Nederland

Het nazigedooggedicht haalt bakzijl en zal niet worden uitgesproken tijdens de dodenherdenking.
Kudo's voor het CIDI dat voor normaal denkend Nederland zijn werk uitstekend heeft verricht:

CIDI spreekt haar waardering uit naar het Comité 4 en 5 mei dat het de goede keuze heeft gemaakt door de voordracht van het gedicht ‘Foute Keuze’ terug te trekken.
Hoewel het gedicht integer is geschreven, protesteerde CIDI dinsdag tegen de voordracht omdat het een dader, een Waffen-SS’er, als slachtoffer herdacht.
CIDI vond dat daarmee de grens tussen goed en kwaad, dader en slachtoffer, werd vertroebeld en dat aandacht vragen voor een dader zeker niet paste tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei.


Het 4/5 mei comité vindt het een goed plan om dit jaar tijdens de dodenherdenking op 4 mei de Nederandse Waffen-SS te duiden. Voor deze nivellering van de Nederlandse geschiedenis heeft het comité een gedicht uitgezocht van de 15 jarige Auke. Auke moet u weten is namelijk vernoemd naar zijn oudoom, een vrijwilliger in de Waffen-SS. Vervelend voor Auke om door zijn ouders naar een SS'er te worden vernoemd, maar dat is geen reden het gedicht van de jongeman op vier mei voor te lezen tijdens een herdenking waar juist de slachtoffers van SS worden herdacht.

Mijn naam is Auke Siebe Dirk
Ik ben vernoemd naar mijn oudoom Dirk Siebe
Een jongen die een verkeerde keuze heeft gemaakt

Koos voor een verkeerd leger
Met verkeerde idealen
Vluchtte voor de armoede
Hoopte op een beter leven


Geen weg meer terug
Als een keuze is gemaakt
Alleen een weg vooruit
Die hij niet ontlopen kan

Vechtend tegen Russen
Angst om zelf dood te gaan
Denkend aan thuis
Waar Dirk z’n toekomst nog beginnen moet
Zijn moeder is verscheurd door de oorlog
Mama van elf kinderen, waarvan vier in het verzet zitten
En een vechtend aan het oostfront
Alle elf had ze even lief

Dirk Siebe kwam nooit meer thuis

Mijn naam is Auke Siebe Dirk
Ik ben vernoemd naar Dirk Siebe
Omdat ook Dirk Siebe niet vergeten mag worden.

De Nederlandse ss was vrijwillig, geen enkele dwang om van die club lid te worden, het is onvoorstelbaar dat het comité 4/5 mei dit gedicht op de Dam laat voordragen. Het comité reageert geschokt op de felle bewoordingen van het CIDI:
Volgens het CIDI wordt de SS'er daarmee op eenzelfde niveau gezet als de echte slachtoffers van het nazibewind, terwijl veel SS'ers bloed aan hun handen hebben.

CIDI-directeur Ronny Naftaniel vindt het niet passend om juist tijdens de dodenherdenking de gevolgen van de verkeerde keuze gelijk te stellen aan de dood van verzetshelden, Joden en andere slachtoffers van het naziregime.

Dat is ''een belediging naar allen die als daadwerkelijk slachtoffer het leven lieten'', schrijft Naftaniel in een brief aan directeur Nine Nooter van het Natonaal Comité 4 en 5 mei, dat de jaarlijkse dodenherdenking organiseert.
 Het kan mij niet fel genoeg. De politieke correcte Europese nivellering moet gestopt worden. In de woorden van Pomoland:

Wie heeft de beslissing genomen, dat niet de SS, maar oorlog euvel is, zoals directeur Nine Nooter zegt in een commentaar op het pittige bezwaarschrift van het CIDI? Volgens haar logica word je dus dik van lepels, niet van voedsel! Wie met de gevoeligheden van oorlog en vervolging omgaat, mag toch wel wat zorgvuldiger redeneren.

Nog even en het bombardement op Dresden wordt weggezet als oorlogsmisdaad door de geallieerden. O wacht, dat gebeurd in de politiek correcte kringen al.