woensdag 18 april 2012

Shalom Eisner uit zijn functie ontheven

Shalom Eisner, de man die de gewelddadige vredesactivist met de glazen kin vakkundig neertikte is uit zijn functie ontheven.

Op videobeelden was te zien hoe Eisner uit het niets uithaalde. De verblufte hippie ging neer alsof er geen morgen bestond. Down en out.

De IDF, bij monde van stafchef Benny Gantz deelde mede dat dit gedrag onacceptabel is en dat op morele en professionele gronden de beslissing was genomen om Eisner uit zijn functie te ontheffen. Ook de komende promotie als vicecommandant bij de officiersschool is van de baan. Eisner kan de komende twee jaar geen enkele promotie verwachten. Een strafrechtelijk onderzoek loopt nog naar de overste.


Eisner zei in een verklaring dat hij de beslissing niet begrijpt: "er waren 250 Palestijnse en linkse Europese actievoerders. De beelden zijn twee minuten uit een twee uur durende confrontatie. Bij deze confrontatie braken de actievoerders mijn vinger en ontwrichten zij mijn pols. De actievoerders waren bezig de weg te blokkeren. Ik deed alles in macht om de weg weer vrij te maken en om de orde te herstellen."