dinsdag 3 april 2012

Pesach en de IDF

De IDF is een dienstplichtig leger. De IDF is daarom ook een afspiegeling van de maatschappij in Israël. De IDF is er dan ook niet alleen om te vechten. De IDF is er ook om de gemeenschap te helpen. Pesach is een feest waar deze hulp wordt gegeven.

Pesach is een van de belangrijkste feesten in Israël. Het is een tijd dat familie en vrienden uittocht uit Egypte commemoreren. Pesach is het feest van bevrijding.

Israël is, net als andere landen in de wereld, getroffen door de crisis, door deze crisis is het voor een deel van de Israëlische bevolking moeilijk om de boodschappen voor Pesach te kopen:
In honor of the upcoming holiday of Passover, Israeli civilians and IDF soldiers worked together to distribute food families in need on Monday (March 2) in central Israel.

For the 30th time, soldiers and civilians participated in the project and distributed 2,600 packages of food. In the packages were traditional Passover products including wine, soft drinks, matza, vegetables, fruit, and holiday desserts.

This year, the staff of the Coordinator of Government Activities in the Territories (COGAT) Coordination and Communication School also participated in the charitable event. "I am touched and delighted with the cooperation; the soldiers bring both physical strength and a morale boost to the site," said organizer of the event Mrs. Carmela Erdani of the Tel Aviv Council.

Lt. Col. Sharon Biton, Commander of the Coordination and Communication School, led his soldiers in participating in the charitable event. His soldiers showed great determination to help and contribute.
 De IDF door het volk voor het volk