maandag 2 april 2012

Mahmoud Abbas eert Helen "Jews get the hell out of Palestine" Thomas

Helen Thomas was een journalist van de White House Press Corps een prestigieuze groep journalisten die in de Westelijke vleugen van het Witte Huis bivakkeert.

Helen Thomas was ook een journalist die ontslagen werd na een tirade tegen Joden. Op de vraag wat zij vond van Israël was het antwoord dat de Joden moesten vertrekken uit "Palestina" en terugkeren naar Duitsland, Polen en de VS. In Nederland zou zo een opmerking door de pers en de linkse politieke partijen met gejuich worden ontvangen en omarmt.


In de Verenigde Staten van Amerika is men gelukkig nog fatsoenlijk en werden deze antisemitische uitspraken door links en door rechts niet getolereerd.  Exit Thomas dus. In een interview met CNN gaf Thomas naar goed antisemitisch gebruik de schuld aan de zionistische lobby die haar woorden verdraaid zouden hebben... (op onderstaande video is te zien en te horen wat deze vuige antisemiet zegt, maar dat zie je wel vaker met oude mensen dat ze het allemaal niet meer zo goed weten te herinneren. Hoi Gretta)

Voor Abbas en zijn handlangers klinken de uitspraken van Thomas als muziek in hun oren en daarom heeft Abbas besloten haar te eren met een onderscheiding. Afgelopen zondag was het zover:
Representatives of the PLO in Washington released a statement claiming that the text of the prize was written to “recognize Thomas’ long career in the field of journalism, during which she defended the Palestinian position every step of the way.”

The event was also attended by PLO Executive Committee member Hanan Ashrawi, who presented the medal to Thomas, bestowing upon her the honor said to have come from Abbas himself. According to the Washington PLO office’s statement, Ashrawi “presented Thomas with the appreciation and blessing of the president and the Palestinian people, for all of her actions supporting Palestine in the West.”
Hier de video waarom zij de Palestijnse medaille verdiende: