vrijdag 20 april 2012

Jewish Defence League France omarmt Front National

Op 27 maart jongstleden uit de Franse tak van de Joodse Defensie Liga voor de eerste keer hun publiekelijk steun voor het Front National aldus de Times of Israël

"Een belangrijke Front National delegatie bezocht de Grande Synagogue de la Victoire in Toulouse," meldt de Franse JDL-tak op de website. "Gekibbel" binnen de Joodse gemeenschap in Frankrijk zal zeker gevolg zijn.

Vele Franse joden zijn teleurgesteld in Sarkozy en Hollande. Deze teleurstelling is het gevolg van het wegkijken voor islamitisch antisemitisme en buitenproportionele kritiek op Israël.
De retoriek van Sarkozy na de moordpartij in Toulouse heeft de teleurstelling niet weggenomen en de stilte bij de socialisten ook niet.


De JDL is in de jaren 1970 door wijlen Rabbi Meir Kahane opgericht. In de VS wordt de JDL beschouwd als een terroristische groepering, maar is legaal in Frankrijk. Amnon Cohen, de woordvoerder voor JDL in Parijs, zegt dat het Front National "niet perfect is, maar ook niet gevaarlijk. We werken met diegenen samen die bereid zijn om de islamitische dreiging te bestrijden."

Sinds de Marine Le Pen de leiding van het Front National van vorig jaar heeft overgenomen heeft zij zich gedistantieerd van de antisemitische retoriek van haar vader en voorganger, Jean-Marie Le Pen, die de holocaust een "detail in de geschiedenis" noemde en meerdere malen in Frankrijk is veroordeeld voor ontkenning van de Holocaust. Hij noemde tevens de Duitse bezetting van Frankrijk "niet bijzonder onmenselijk."

Marine Le Pen, daarentegen, heeft haar hand uitgestoken naar de Franse Joden en Israëli door ze als "natuurlijke bondgenoten." te omschrijven.

Zerbib, een Joodse radio journalist, zegt dat door de schietpartij in Toulouse meer Joden op Marin Le Pen zullen stemmen.