vrijdag 27 april 2012

Het Nederlandse landsbelang is bukken voor Brussel

Van het braafste jongetje is de klas naar een jongetje met een eigen mening naar het jongetje dat gebukt staat. Nederland binnen de Europese notendop binnen een tijdsbestek van minder dan twee jaar. Het kan verkeren en het gaat verkeerd. Met enigszins opgetrokken wenkbrauwen heb ik en vele Nederlanders met mij de perikelen van met name de VVD gevolgd. Van Eurokritisch naar Euroslaafs in het tijdsbestek van minder dan 72 uur.

Met de gedoogconstructie van CDA/VVD en PVV was er eindelijk weer voor veel Nederlanders een coalitie die het Nederlands zijn voorop stelde boven het Europees zijn. Met de vorige verkiezingscampagne liep de VVD voorop met het Eurokritisch zijn, dit om mogelijke PVV-stemmers over te halen VVD te stemmen. Deze kiezers zullen zich zwaar bedrogen voelen. De VVD draait 180 graden en als volleerde D66'ers en GroenLinksers bukken zij voor de Europese mogol en danken zij deze mogol hen genaaid te zijn en het lekker te vinden. Brute beeldspraak? Ja zeker, maar duidelijker kan ik het niet maken.

Het Europese bukken werd duidelijk tijdens het financiële debat van donderdag. Landsbelang werd bukken voor Brussel en volgens de nieuwlinkse coalitie sloot het een het ander niet uit. Nederland leverde zich uit aan Brussel, niets meer en niets minder.
Met het vertrek van de PVV liet Europa zijn tanden aan Nederland al zien in de vorm van de Eurodictators Smit en Verhofstadt. Dat werd vervolgens dunnetjes over gedaan door de door niemand gekozen Europese Commissie dat dreeg met een boete wanneer Nederland de 3% lijn niet zou halen. Zuid-Europese landen krijgen miljarden om ze binnen de Europese autocratie te houden en Nederland wordt gedreigd met een boete. De rubberen ruggengraat van Rutte en de Jager zorgden er vervolgens voor dat Nederland zich collectief genaaid kan voelen door het schoolpleingedrag door de Eurodictatuur.