zaterdag 21 april 2012

Het gelijk van Wilders is een domper voor Israël

Bron Flickr
Geert Wilders heeft zaterdag, na zeven weken onderhandelen, geweigerd zijn handtekening te zetten onder het zogenaamde Catshuisakkoord. Veel mensen met allerlei politieke emoties schieten Geert Wilders af. Hij breekt, landsbelang en andere politieke clichés passeren de revu.

Op de keper beschouwt heeft Geert Wilders echter groot gelijk. Geert Wilders is namelijk verantwoording verschuldigd aan zijn achterban. Wanneer de plannen in het akkoord zijn achterban teveel in de kou zetten, kon Wilders niet anders doen dan niet tekenen. Had hij wel getekend dan was de PVV bij de volgende verkiezingen gedecimeerd. Dat is een waarheid als een koe. Interessant ook dat Wilders nu alle flak te verduren krijgt en het CDA buiten schot blijft. Juist in partij rommelde het en juist die partij zorgde ervoor dat het regeer- en gedoogakkoord regelmatig onder vuur kwam. Daar hoor je nu niemand meer over, zegt veel over de aandachtsspanne van het electoraat.


Het breken van dit kabinet zal een domper zijn voor Israël. Met Nederland had Israël als Nederland een betrouwbare partner, maar ook in de anti-Israëlische EU zag Israël in Nederland een loyale bondgenoot, dit tot grote woede van meerdere linkse partijen in Nederland die in het kader van de "balans" alleen Israël veroordelen en de Palestijnen buiten schot laten. Met de breuk van het gedoogkabinet, mogelijke verkiezingen en een nieuwe Nederlandse regering zal links haar kans schoon zien haar anti-Israëlhouding gestalte te geven. De messen worden reeds geslepen., Onder meer door tovenaarsleerling en PvdA-spindokter Jaap Jansen die uit het niets en totaal niet ter zake doende, Israël bij de crisis in het kabinet betrok.


De riooldeksels komen reeds van hun putten. We kunnen nog veel verbale diarree van links verwachten.