zondag 1 april 2012

Heldin en hospik Anastasia Begdlov onderscheiden

Militaire onderscheiding uitgereikt aan IDF paramedic voor het redden van levens.

IDF-hospik Anastasia Begdlov heeft moed en doorzettingsvermogen getoond. Ze behandelde gewonde passagiers tijdens een terroristische aanslag op een bus vorig jaar augustus.

De militaire onderscheiding werd zondag uitgereikt aan IDF-hospik, Anastasia Begdlov, momenteel cadet in de officiersopleiding door het hoofd van de IAF-afdeling personeel, brigade-generaal Ilan Boger. De ceremonie vond plaats op de Oevda vliegbasis. IAF-commandant, generaal-majoor Ido Nechushtan woonden het evenement ook bij.Begdlov ontving de onderscheiding voor haar dappere optreden tijdens de reeks terroristische aanslagen in augustus (2011), terroristen schoten onder meer op een civiele bus met burgers op Route 12 langs de Israëlisch-Egyptische grens. Al met al werden er tijdens de aanvallen acht Israëli's gedood en tientallen anderen raakten gewond. Een van de passagiers op de bus was cadet Begdlov die onder vuur eerste hulp gaf aan de gewonde passagiers. Dit deed zij met grote vastberadenheid en met behulp van geïmproviseerde apparatuur. Ze redde het leven van een ernstig gewonde passagier door tourniquet aan te brengen net onder de knie. Deze tourniquet legde zij aan met behulp van haar bh, terwijl ze zelf gewond was geraakt in haar armen en benen door glasscherven als gevolg van terroristische geweervuur​​.

Cadet Anastasia Beglov handelde met moed en volharding in de behandeling van gewonden buspassagiers, was creatief en nam initiatief om levens te redden. De IDF is er trots op haar een militaire onderscheiding toe te kennen.

De IDF: een leger van het volk door het volk.