dinsdag 3 april 2012

Hamas: 'Palestijnse identiteit' is uitgevonden

Hamas heeft geen Newt Gingrich nodig om de waarheid te spreken. Hamas beweert gewoon zelf dat de Palestijnse identiteit is uitgevonden.

Israel Today bericht daarover:

Degenen die aandringen op een Palestijnse Staat, proberen aan te tonen dat de Palestijnse Arabieren op een of andere manier verschillen van de Arabieren rondom, en daarom hun eigen Staat nodig hebben. Dat is niet zo, zei Hammad. 'Iedere Palestijn, in Gaza en in heel Palestina, kan zijn Arabische wortels aantonen - of uit Saoedi-Arabië, of uit Jemen, of waar dan ook. We hebben bloedbanden'.

Bovendien verklaarde Hammad dat de echte regio van herkomst van de meeste 'Palestijnen' niet in 'Palestina' ligt. 'Broeders, de helft van de Palestijnen is Egyptisch en de andere helft is Saoedi's,' riep de Hamas-minister uit.
Toen de Joden begin vorige eeuw naar huis terugkeerden vonden ze een verlaten land. Met de opbouw door de Joden schiepen zij werkgelegenheid. Die boodschap ging als een lopen vuurtje door de Arabische wereld en verder. Arabieren van heinde en verre vertrokken naar "Palestina" om werk te zoeken en te vinden. Zij vestigden zich vervolgens in het land.

Ik neem nu ook maar voor de volledigheid aan, dat die oude sleutels waar veel Palestijnen een fetisj voor hebben passen op deuren in Jemen, Egypte en Saoedi-Arabië.Weer een raadsel minder. De Palestijnse "vluchtelingen" kunnen dus terug naar Egypte, Jemen en Saoedi-Arabië. Aangezien dat allemaal broedervolken zijn is dat vluchtelingenprobleem dus binnen no time opgelost.