zondag 1 april 2012

Griekse aanwezigheid in Israëlisch-Amerikaanse oefening signaal naar Turkije

Foto: Militaryfotos
Het diplomatieke spel dat de VS speelt in het Midden-Oosten is onnavolgbaar. Volgens Obama is Erdogan zijn beste vriend, vliegt Hillary Clinton van Saoedi-Arabië naar Turkije zonder tussenstop in Israël en lekt het aan alle kanten informatie over Israël naar de pers, ook al zegt het Witte Huis dat het niet zo is. Yeah right.

Aan de andere kant oefent de VS met Israël en Griekenland in het oosten van de Middellandse Zee (oefening Nobel Dina)waarbij het oefenscenario is, dat een vijandige staat de gasvelden van Cyprus en Israël aanvalt. In dat scenario komen de VS, Israël en Griekenland in actie om de vijandige agressie te stoppen.


De vijandige actie is overduidelijk een eventuele actie van Turkije, de beste vriend van Obama. De wegen van de nobelprijswinnaar voor de vrede zijn onnavolgbaar en de vraag is, of het tandem Obama/Clinton het zelf nog wel snappen. Vooralsnog is het een prima zaak dat Griekenland, de VS en Israël gezamenlijk oefenen tegen Turkse agressie. Erdogan heeft meerdere keren bewezen onbetrouwbaar te zijn. Hij is een goede vriend van Ahmadinejad en streeft naar een neo-Ottomaans rijk. Niet echt de ingrediënten voor vrede in het Midden-Oosten, of toetreding tot de Europese Unie. Griekenland en Cyprus hebben er verstandig aangedaan te kiezen voor Israël als strategische partner. Van de NAVO hoeven de Grieken niets te verwachten. Turkije dicteert min of meer wat de NAVO wel en en niet mag doen in dat deel van de wereld en van de Europese Unie hoeft Griekenland ook weinig te verwachten. De sfeer in Europa is anti-Grieks en wanneer Griekenland een cent uitgeeft aan defensie staat er een coalitie van Europese laffe pacifisten/anti-Griekenlandaanhangers te schreeuwen dat zoiets helemaal niet mag.Want stel je voor dat je geld uitgeeft om jezelf te verdedigen, dat is wer-ke-lijk ongehoord volgens dit soort lieden.NOBLE DINA 2012 participations:

HN: MEKO-200HN class Frigate SALAMIS (F455), Type 209AIP submarine TRITON (S112), 4 F-16C/D Block52+, 343 SQ/Suda AB.

USN: Ticonderoga class missile cruiser VellaGulf (CG72), Arleigh Burke class guided missile destroyer The Sullivans (DDG68).

 IN: 2 Sa’ar 5-class corvettes, one Dolphin class submarine.