dinsdag 17 april 2012

Een Israëlische uitroeiingoorlog van de Palestijnen? 39% van de Nederlandse bevolking denkt dat ook

Het is aan een kant onvoorstelbaar dat 39% van de Nederlandse bevolking gelooft dat Israël bezig is met  uitroeiing van de Palestijnse bevolking. Het geeft het gebrek van scholing en degelijke informatie aan over de werkelijkheid die Israël heet.

Aan de andere kant is het niet verbazingwekkend gezien de constante stroom anti-Israëlisch gif dat wordt gevoed aan de Nederlandse bevolking door de media zoals de NOS, nieuwsuur, de NRC en andere linkse media. Verder zijn er de anti-Israëlische politieke partijen als de PvdA, SP, D66, GroenLinks die mede debet zijn aan het verknipte beeld dat in Nederland heerst over Israël.  De Gretta Duisenbergen, Meulenbels, van Agts deze wereld helpen mede mee aan de negatieve beeldvorming. Wanneer je deze lefties aanspreekt op hun gedrag hebben ze allen Joodse vrienden en heeft het niets met Israëliërs te maken maar met het beleid van de regering die op dat moment Israël regeert. Verbazingwekkend is, dat het niet uitmaakt welke signatuur deze Israëlische regering heeft, maar dat wordt gemakshalve maar over het hoofd gezien.


Scholing is een andere drager van het waanbeeld over Israël. Op middelbare scholen zal het Midden-Oosten over het algemeen vanuit een links standpunt onderwezen worden. Dit vanwege de voorkeur van de leraren of de angst voor de leerlingen om een gebalanceerd Israël standpunt naar voren te brengen.

The study also sheds light on European attitudes toward the state of Israel and how these affect Jew hatred. ”About half the respondents in Portugal, Poland and Hungary see anti-Semitic sentiments as based on Israel’s political activities, while around 40% of respondents in most participating countries affirm the drastic assessment that the Israeli state is conducting a war of extermination against the Palestinians,” the study’s authors write.

In Poland, the number of respondents who agree with the claim of an Israeli “war of extermination” is even higher, at 63%. Nearly half of the German respondents — 48% — agreed with the statement. The number was 49% in Portugal, 42% in Britain, 41% in Hungary, 39% in Holland and 38% in Italy.

Het blanke Europese antizionisme-antisemitisme is diep geworteld in de Europese samenleving, dit in combinatie met de instroom van migranten die tevens geen warme gevoelens voor Joden koesteren is de uitkomst niet compleet verbazingwekkend, maar wel een verdrietige.