dinsdag 17 april 2012

De volgende uitdaging voor Israël: het "vreedzame" protest

Vandaag zijn 1200 Palestijnse gevangenen in hongerstaking gegaan. Een nieuw mediacircus waar Israël mee om moet gaan. Vreedzaam protesteren gaat het helemaal worden in 2012.

Sit ins, blokkades, protesten, provocaties, bedenk het en het zal er zijn. Wanneer Israël ingrijpt zullen de camera's massaal aanwezig zijn en Israël zal worden weergegeven als the bad guy. "Vreedzame" demonstranten zijn beroepsprovocateurs in naam van de "vrede". Israël doet er goed aan geen reguliere militairen in te zetten. Deze militairen zijn getraind in "search and destroy" missies. Israël doet er goed aan om te kijken naar de Engelse methode van crowd control. In Engeland gaat het af en toe mis met een dode hier en daar, maar over het algemeen is er bij "vreedzame" demonstraties een goede beheersing van de demotokkies.


Je zondert de demonstranten af en doen ze vervelend dan gaat zonder pardon de lange lat erover. Alles beter dan de kolf van een M-16. Dat is nogal lastig uit te leggen ook al waren de vingers van de officier in eerdere ongeregeldheden gebroken.


Meer politie, minder militairen en betere groepscontrole.