zondag 29 april 2012

De Kunduzcoalitie - Hypotheekregels - Woningmarkt 2013

De hervormende maatregelen van de Kunduzcoalitie voor de woningmarkt zijn dusdanig dat de woningmarkt op slot blijft en zal verslechteren.

De btw-verhoging is funest voor de nieuwbouwmarkt sinds de crisis door een diep dal gaat. De btw-verhoging zal de markt verder doen verslechteren.

Hoe de hypotheekregels verder zijn uitgewerkt en de gevolgen daarvan voor u in 2013 wordt uitstekend verwoord door Yaco op zijn blog:

Hypotheekregels en Woningmarkt 2013


Yaco is een erkend hypotheekadviseur en kent het klappen van de zweep.

Kerncitaat uit het blog van Yaco:

Starters die van school komen zullen eerst vermogen moeten opbouwen of geld van ouders moeten krijgen om in aanmerking te komen voor een koopwoning en bijbehorende  financiering.
Ook de verbouwing en de kosten voor het advies (1-1-013) zullen op termijn volledig door klanten zelf betaald moeten worden. (of deze kosten nog eenmalig volledig aftrekbaar zijn is op dit moment nog niet ingevuld of bekend gemaakt)


Ik verwacht dat de branche organisaties, VEH en de bouwsector nog fel zullen tegensputteren maar of dat deze rigoureuze plannen zal tegenhouden is de grote vraag.

Er moest duidelijkheid komen en die is er nu min of meer.
Zijn hele blog leest u >>> hier <<<  Leest u het ook en geef het door aan iedereen die u kent. Het kopen van een huis is een van de belangrijkste dingen die u doet in het leven. Neem dus even de tijd het blog van Yaco goed te lezen.

h/t @yaco1969