maandag 23 april 2012

De F35 (JSF) bekeken door een professional

Nederland is het land van mensen die op defensie willen bezuinigen, zelfs als er geen defensie meer is. De JSF is daar een sprekend voorbeeld van. De links georiënteerde medemens roept te pas en te onpas dat als het woord JSF voorbijkomt: weg ermee, iets met zorg, uitkeringen, honger in de wereld, financiële crisis, noem het en de leftie zet het schrappen van de JSF in als wondermiddel.

In het echte leven bestaat er nog zoiets als een kerntaak van een staat en dat is er voor te zorgen dat de bevolking in veiligheid kan leven. Met de internationalisering van conflicten en de daarbij behorende gevolgen voor Nederland houdt Nederland de facto niet meer bij de staatsgrenzen op en is innovatie in het militaire apparaat van levensbelang van Nederland en voor die mensen die nog in het Nederlandse leger dienen. De gebrokengeweertjesmentaliteit die in Nederland heerst dicteert echter daar blindelings aan voorbij wordt gegaan.

In Israël weet men gelukkig nog wat het inhoudt de eigen bevolking te beschermen en ziet men de absolute noodzaak van vernieuwing in.
De commandant van de IAF, generaal-majoor Ido Nehoshtan reisde af naar de VS om met eigen ogen de productie van de JSF te bekijken, te praten met Amerikaanse luchtmachtpiloten die de JSF testen en vloog in een JSF-simulator om voeling te krijgen met dit volgende-generatie vliegtuig.

Zijn bevinding:
"This plane is not like anything else we have", said Major General Nehoshtan. "And I have no doubt that it will provide the IAF with a giant stepping stone". He himself flew an F-35 simulator and said that the advanced plane seems simple to fly. On the manufacturing line of the future combat aircraft, there are many planes in the assembling stage, and the output is enormous: one plane every few days.
Bevindingen door een voormalig gevechtpiloot, dus niet door een of andere politicus of een deskjocky achter een stoffig bureau.