zondag 29 april 2012

Co-op boycot produkten van de Westelijke Jordaanoever

Het constante getrut en getreuzel van de Israëlische regering inzake het nederzettingenbeleid begint  negatieve vruchten af te werpen. Deze keer nog in de vorm van een boycot van producten die worden geproduceerd in nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Co-op is de vijfde supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk. De Co-op benadrukt dat alleen artikelen worden geboycot uit de Westelijke Jordaanoever en niet van producten die zijn geproduceerd binnen de groene lijn. Let op mijn woorden deze trend zal gemeengoed gaan worden. Het besluit van de Israëlische regering om drie illegale nederzettingen legaal te verklaren heeft de beslissing gekatapulteerd.


Het komt voor mij niet als een verrassing dat de Co-op deze beslissing heeft genomen. Het legaliseren van nederzettingen die zijn gebouwd op privéland van Palestijnen stuit meer en meer mensen tegen de borst. Het opheffen van bevroren fondsen door Obama bestemd voor de Palestijnse Autoriteit van 192 miljoen dollar kan worden gezien als straf voor de Israëlische onwil te handelen. Een minderheid van Israëlische kolonisten die een Israëlische meerderheid politiek gijzelen zal er uiteindelijk voor zorgen dat de Israëlische economie in zijn geheel schade zal lijden. Het op gang brengen van het vredesproces en het werken naar een tweestatenoplossing is de enige oplossing verdere boycot van Israëlische producten en diensten te voorkomen.

De Pavlov reactie van de Israëlische regering wordt door steeds minder mensen geloofd omdat de woorden niet worden ondersteund door daden.