maandag 2 april 2012

Briljant: Israëlisch bedrijf komt met zonnepaneel-ramen

Zoals u misschien weet ben ik een groot voorstander van duurzame energie, voor mij houdt dat overigens ook kernenergie in. De olieverslaving van de wereldeconomie is waanzinnig. Het Westen doet er goed aan de olieverslaving zo spoedig mogelijk te verminderen. Er zijn ongetwijfeld lezers die mij nu een hippie vinden. Dat mag, daar bent u vrij in. Waar het mij om gaat is tweeledig. Geen afhankelijkheid van dictaturen die olie exporteren, maar ook een schoner milieu om de doodeenvoudige reden dat we maar een planeet hebben en het handig is daar zuinig op te zijn.

Het land dat leider is in innovatie van energieoplossingen is Israël. Een Israëlische start-up is gekomen met een geweldige innovatie: zonnepaneel-ramen. Onderstaande video laat zien hoe het werkt en hoe helpt energieverspillende gebouwen met veel glas om te toveren in duurzame gebouwen zonder het uiterlijk aan te tasten. Win/win in mijn boek.