woensdag 14 maart 2012

VPRO verwijdert onder protest antisemitsche bagger van website

Ondanks een steuncampagne van GeenStijl heeft de VPRO toch besloten de antisemitische bagger die ‘De Kolonisten van de Westelijke Jordaanoever' van de website te verwijderen. Onder protest wel te verstaan, want bij de VPRO zijn ze helemaal niet antisemitisch en hebben ze waarschijnlijk joodse vrienden die het spel ook spelen.

De NRC komt met het volgende bericht:

Het item dat al sinds 2010 online staat kreeg zware kritiek van joodse en Israëlische organisaties omdat het “antisemitisch” zou zijn.


Niet antisemitsch.....
Je kon punten scoren met de ‘Anne Frank-kaart’ of de ‘Ahmadinejad-kaart’ spelen om te voorkomen dat er terrein verloren ging. De speler kon daarvoor zijn “Joodse gierigheid” en “typische handelsgeest” inzetten.Klassiek en modern antisemitisme is een spel, dat niet antisemitisch zou zijn.

De NRC zet antisemitisch overigens tussen quotes. Vreemd daar het spel gewoonweg antisemitisch is, maar dat is ter verantwoording van de NRC. De VPRO heeft de volgende verklaring voor het verwijderen van het spel:

De omroep liet eerder weten niet van plan te zijn het spel van de website te verwijderen. De omroep doet dat nu alsnog, “niet omdat we er niet achterstaan, maar omdat het satirische doel nu wordt overschaduwd door beschuldigingen van antisemitisme”, aldus de woordvoerder tegenover persbureau Novum.


Binnenkort zal de VPRO ongetwijfeld komen met de macht van de "joodse lobby" Hoofdgasten: Thomas von der Dunk, Gretta Duisenberg en Dries van Agt. Daar zal het "wetenschappelijk" bewezen worden.