vrijdag 23 maart 2012

VN wil WC-eend onderzoek naar nederzettingen

De UNHRC, dat is die club die donderdag een Syrische resolutie heeft aangenomen die Israël veroordeelt, gaat een fact-finding-missie houden over Israëlische nederzettingen in de West-Bank. De nieuwe UNHRC heeft 93 resoluties geproduceerd waarvan 31 over Israël, 3 over Syrië en 1 over Iran. U begrijpt dat de UNHRC in het leven is geroepen om Israël in een kwaad daglicht te zetten. Het nieuwe onderzoek is reeds een farce voordat het begonnen is, maar ik ben de beroerdste niet en wil de UNHRC wel op weg helpen.


De nederzettingen zijn nooit een probleem geweest. Niet in Gaza, waar de nederzettingen zijn ontruimt en waar als dank de Palestijnse terreurorganisaties raketten op Israël regent en  niet in de West-Bank waar de Israëlische nederzettingen 0,99% van de West-Bank bezet houdt. U leest het goed. Minder dan 1%. Dat verzin ik niet, maar dat publiceert B'tselem (PDF) een linkse organistatie die dat soort dingen bijhoudt. U vindt de 0,99 procent op pagina 11 tabel 3 van het rapport.

Iedereen die zegt dat nederzettingen een probleem zijn, moet naar een oogarts en wanneer ze het blijven beweren is een bezoek aan een psychiater een goed plan.