vrijdag 9 maart 2012

Terroristen hemelen in Gaza [update]

Lacht niet meer
Tijdens een gecombineerde IDF-ISA operatie hebben IAF vliegtuigen twee leden van de Popular Resistance Committee terreurorganisatie in de Gazastrook gedood. Zuhir Mussah Ahmed Kaisi (leider) en medewerker Mahmud Ahmed Mahmud Hananni. De cel was verantwoordelijk voor het plannen van een gecombineerde aanslag die in de komende dagen zou plaatsvinden vanuit de Sinaï.

De uigeschakelde cel maakt deel uit van de terreurbeweging die van het Sinaï-schiereiland gebruikt maakt om aanvallen op Israël uit te voeren, waarbij het de Egyptische soevereiniteit schendt.


Zahir Kaisi werd in Gaza-stad in 1963 geboren was het hoofd van de Popular Resistance Comittee terreurorganisatie en was tevens de  politieke commandant. Kaisi was een van de leiders die de aanval op route 12 in 2011 financierde en  organiseerde,  waarbij 40 mensen gewond raakten gewond.

Kaisi was betrokken bij raketaanvallen op Israël, maar ook in de aanval op de Nahal Oz brandstof terminal in april 2008, waarbij twee Israëlische burgers werden gedood. Verder was Kaisi verantwoordelijk over de overdracht van fondsen van Hezbollah naar terreurorganisaties in de Gazastrook.

De IDF is niet uit op een escalatie in het zuiden, maar behoudt zich het recht voor om terroristen uit te schakelen als de gelegenheid zich voordoet.

Bron: IDF

UPDATE
Kaisi was een grote terroristische aanval aan het voorbereiden.

A senior Gaza terrorist killed in an IDF strike Friday was planning a major terror attack on Israeli targets near the Egypt border, army officials said Friday.


Zuhir al-Qaisi, also known as Abu Ibraim, was planning a mega-attack in recent days that could have resulted in numerous casualties, the army said. The planned multipronged terror strike was to originate from Egypt's Sinai Peninsula, military officials said.


Al-Qaisi was assassinated in order to avert the mega-attack, which was in final stages of preparations, the IDF said