dinsdag 13 maart 2012

Staakt het vuren geschonden! [update 4]

Update 4: 20:38 Palestinian rocket slams into Negev town of Netivot, striking a parking lot. Police bomb squad on site. Man, 40, treated for shrapnel wounds to his hand by paramedics in Netivot.. "ceasefire"?

Update 3: IDFSpokesperson 5:05pm  Breaking: Another rocket launched from #Gaza hit southern #Israel

Update 2: 2 additional Gaza mortars hit Negev (12:19 , 03.13.12)

Update:12:08 Israel Radio (on air): Mortars exploded in open fields; Rocket(s) just landed in southern community no further details known #Israel

Ondanks een staakt het vuren hebben Palestijnse terroristen twee raketten en een mortiergranaat afgeschoten op het zuiden van Israël. Iran heeft waarschijnlijk opdracht gegeven om de situatie weer te laten escaleren. Iran wil namelijk dat de oorlogsmisdaden zo lang aanhouden tot er een Israëlisch doel van importantie is vernietigd (lees: dode vrouwen en kinderen).

Hamas, verantwoordelijk voor de Gazastrip wil op dit moment rust en vrede. Het heeft bewerkstelligd dat Egypte weer brandstof gaat leveren voor de elektriciteitscentrale. Door een gebrek aan brandstof (resultaat van interne ruzie tussen de PA en Hamas) werkt de centrale maar 6 uur per dag, dit tot groot ongenoegen van de Gazanen.


Israël is maandag begonnen met het vervoeren van tanks naar Zuid-Israël, daarmee geeft het een teken af aan de terroristen dat een grondoffensief niet wordt uitgesloten. De PRC en de Islamitische Jihad zijn nog steds gefrustreerd. Deze terroristen hebben de afgelopen dagen 200 raketten op Israël afgeschoten zonder echt een resultaat te boeken, behalve dan dat een miljoen mensen hun dagelijks leven niet konden handhaven en kinderen die een trauma aan de oorlogsmisdaden hebben overgehouden. De Palestijnse terroristen hebben de staakt het vuren dus al verbroken. Afwachten of er meer schendingen volgen, of dat Israël noodgedwongen zichzelf zal moeten verdedigen.