donderdag 1 maart 2012

SGP: het is immoreel om van Israël te eisen met Hamas te onderhandelen

Vandaag zijn er weer drie raketten vanuit het door Hamas gecontroleerde Gaza op Israël afgevuurd. In 2012 tot dus ver zijn er 61 raketten afgeschoten. Dat is een raket per dag. De internationale gemeenschap is doodstil en eist van Israël dat het zich inhoudt. Van geen enkel ander land ter wereld zou zoiets geëist worden. Sterker nog er zijn politici die vinden dat Israël met Hamas moet onderhandelen. Emile Roemer is zo een politicus. De heer Roemer meldde tijdens een CIDI debat het volgende:


Over een ding was Roemer duidelijk: de SP ziet Hamas als een serieuze gesprekspartner die zou moeten worden uitgenodigd voor vredesbesprekingen. Die vrede ziet hij in een tweestatenoplossing.

Gevraagd om een reactie op deze boude bewering van de SP komt de voorlichter van de SGP Menno de Bruyne namens de SGP met de volgende quote:


“Hamas is een terroristische organisatie die het bestaansrecht van Israël ontkent. Bijna dagelijks beschiet Hamas Israël met de uitdrukkelijke bedoeling zo veel mogelijk onschuldige burgers te doden. Dat zijn absoluut geen ‘serieuze gesprekpartners’. Het is dan ook immoreel om van Israël te eisen met zulke lieden te gaan onderhandelen.”


De SGP snapt de veiligheidssituatie in Israël beter dan de SP ooit zal begrijpen.