vrijdag 16 maart 2012

Progressief-christelijkse pro-Palestijnse Propaganda

Je hebt christenen die Israël een warm hart toedragen. Christenen voor Israël bijvoorbeeld. Je hebt ook christenen die dat absoluut niet doen.  Dat is een deel van de KPN-christenen, de Dries van Agt Chrsistenen, ik noem een Katheleen Ferrier, de vrienden van Sabeelschristenen enzovoort. Deze linkshangende christenen zijn erg actief in hun pro-Paestina beleid. Kerk in actie is druk, Holy Switch is druk mee, het IKON is er altijd druk mee en Luisterend doet ook veel pro-Palestijnse dingen. Volgens de progressieve christenen is Jezus een Palestijn, Isa is een onderdrukte Palestijn dus volgens de progressieven en zijn ouders heten Yusuf en Maryam. Yusuf, Maryum en Isa. dat klinkt zo kek progressief onder de kerstboom en een bijkomend voordeel is dat de progressieven dan niet meer hoeven na te denken dat Jezus een Jood is, want dat leidt maar af van de hedendaagse problematiek waarvan toch al zo weinig bekend is, aldus de progressieve Christen.

Om die onbekendheid bekend te maken, moet je beginnen bij kinderen. Want die zijn nog makkelijk te indoctrineren. Zo gezegd zo gedaan. Een PDF is ons geboren, een syllabus is ons gegeven, met de pakkende titel:
         Kindernevendienst over de afscheidingsbarrière tussen Israël en Palestijnen
De datum aangemaakt is 13 maart. Auteur: DUIM


Wanneer je vervolgens Duim en kerk in actie googled kom je al snel uit bij Feije Duim, een activist die al sinds jaar en dag bezig is Yusuf modern te maken. Deze Feij Duim is goed bevriend met de vrienden van Sabeel zoals te lezen is in het leesbare stuk van Missing Peace.

De vrienden van Sabeel is een club die gaat voor een eenstatenoplossing waarvan bekend is dat de uiteindslag zal betekenen dat een Israël als Joodse Staat de facto is opgeheven. Wat de zogenaamde Arabische lente juist leert is het belang van Israël als Joodse Staat.

Even een kernquote uit dat artikel, zodat u weet hoe de onderlinge progressieve christenbelangen- en verhoudingen liggen:

Ook schreef Duim: ” Vrienden van Sabeel hebben er (in de Gaza flotilla 2, red.) wel € 1000 ingestoken, van hun eigen geld. Hun eigen directe fondswerving levert ze namelijk bovenop de bijdrage die ze via ons ontvangen € 15.000 per jaar op. Wij zijn niet blij met hun steun voor de flottielje, en we zijn met hen daar over in gesprek. Als er door ons dit jaar weer geld aan Vrienden van Sabeel wordt doorgesluisd, zal dat derhalve onder strikte voorwaarden gaan”.


Uit deze opmerkingen van Feije Duim blijkt zonneklaar dat Kerk in Actie wel degelijk betrokken is bij de fondswerving en financiering van Vrienden van Sabeel.

Duim heeft dus de kindernevendienst over de afscheiding mogelijk gemaakt. U kunt op uw vingers natellen dat er van balans weinig te merken is. En, "verrassing" dat klopt!

Doel van de kindernevendienst: Na afloop begrijpen de kinderen iets van de effecten van het conflict tussen Joden en Palestijnen voor Palestijnse kinderen. Ze snappen waartoe het Arab Educational Institute (AEI) in Bethlehem geld nodig heeft, en waarom jullie gemeente daar voor collecteert. 

Joden en Palestijnen.... De juiste terminologie is Israëliërs en Palestijnen, maar weet Duim Joden bekt lekker en ook al is het een leugen, het bekt lekker en indoctrineren met het gebruik van het woord Joden heeft in het verleden reeds bewezen erg effectief te zijn.

De leugens, propaganda en verdere progressief-christelijke diarree vloeit gestaag verder:

De jongste groep kan zich weinig voorstellen bij oorlog en geweld, of wat een muur met je doet. Aanbevolen wordt om er voor hen het conflict tussen Israël en Palestina niet in brengen. Veel te ingewikkeld. Maar ze snappen wel dat het naar is, als je niet naar oma kunt omdat iemand een muur heeft gebouwd. En dat je niet echt op de rug van een vogel over zo’n muur kan vliegen. Leg er de nadruk op dat soms zulke muren worden gebouwd. Hoe kun je kinderen achter zo’n muur helpen? 

De oudste groep kan zich voorstellen wat het is om vast te zitten achter een muur. Zij willen misschien meer weten over de muur. Het is verstandig om dat te testen. Tenslotte is die muur door Israël neergezet om de eigen belangen en veiligheid veilig te stellen. Veel Israëli’s vinden alle Palestijnen terroristen en zijn bang voor aanslagen. Dat doet wel een beetje denken aan de manier waarop sommigen Europa willen “beschermen” tegen moslims en andere immigranten. Daar weten ze vast meer over. Is het echt of is het eigenbelang verpakt in een mooie smoes? 

Godwinnen schijnt verboden te zijn tegenwoordig, toch zal Yusuf Goebbels content zijn geweest met bovenstaande stroom aan gif en leugens.
Joodse kinderen mogen klaarblijkelijk van Duim worden opgeblazen in bussen, daar heeft deze progressieve christen klaarblijkelijk geen moeite mee.

Duim gaat acht pagina's volledig los in pro-Palestijnse zin. Dat is zijn goed recht, maar om kinderen op deze manier voor te liegen zou zelfs Isa te ver zijn gegaan.

h/t @dimitri_vt