vrijdag 30 maart 2012

MP: Iran en de ‘Global March to Jerusalem’

De ‘Global March to Jerusalem’ (GM2J) die voor vrijdag 30 maart op het programma staat heeft al voor een vloed aan publicaties gezorgd en voor toenemende spanning in Israël. De mars wordt georganiseerd door Islamistische organisaties en landen, in samenwerking met Westerse anti-Israël groepen.
Het Israëlische leger zegt klaar te zijn voor de te verwachten calamiteiten aan de grenzen. Zo is op de Golan Hoogvlakte koortsachtig gewerkt aan een betere beveiliging van de grens met Syrië. Daarnaast heeft Israël de buurlanden ernstig gewaarschuwd tegen het toelaten van provocaties aan de grenzen.
De Libanese regering heeft nu besloten om geen betogers toe te laten in het grensgebied met Israël. De houding van de Jordaanse regering blijft vooralsnog onduidelijk, maar te verwachten valt dat ook daar betogers zullen worden afgehouden van grensschendingen.
Assad
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen is de kans groot dat de Syrische president Assad opnieuw provocaties aan de Israëlische grens zal toelaten of zelf zal organiseren.
Lees hier het gehele artikel: