maandag 12 maart 2012

Missing Peace: escalatie in zuid Israël gevolg van Iraanse provocaties

In het Missing Peace artikel ‘Het Iraanse belang bij een derde intifada’ dat in februari verscheen, berichtten wij al dat er een sterke stijging was waar te nemen in het Palestijnse terrorisme.
Hetzelfde artikel toonde aan dat Iran direct betrokken is bij de provocaties tegen Israël.
PRC
Afgelopen week bleek dat de door de Iran gesponsorde terreurbeweging PRC een nieuwe aanslag op het zuiden van Israel via de Sinaï woestijn voorbereidde. Israël besloot daarop om via een preventieve actie deze aanslag te voorkomen.
Op vrijdag 9 maart jl. voerde de IAF daarop een aanval uit op Zuhir Kaisi en Mahmud Haninni, beiden lid van de door Iran gesponsorde terreurbeweging PRC (Popular Resistance Committee)) in Gaza.
Volgens de IDF waren deze twee PRC leden verantwoordelijk voor het plannen en uitvoeren van de nieuwe terroristische aanval op het zuiden van Israël.
Eerder was Kaisi één van de PRC leden die in augustus vorig jaar verantwoordelijk waren voor een terroristische aanval op Israëlische burgers nabij Eilat. Hierbij kwamen 8 Israëli’s om en werden 40 anderen gewond.
Raketten
Kort na de liquidatie van de PRC leden werden vanuit Gaza Israëlische steden beschoten met Kassam en Grad raketten. Sindsdien zijn 130 (en volgens sommige tellingen 150) raketten op Israël afgevuurd.
Lees hier het volledige artikel:
Zie ook het Missing Peace artikel over de situatie in Syrie: