donderdag 29 maart 2012

Likoed.nl: tweehonderdduizend Palestijnen zoek in Libanon

Een onderzoek van de Universiteit van Beiroet heeft aan het licht gebracht dat er 200.000 spookpalestijnen in Libanon zijn.

In Libanon – zo stelt de UNRWA, de speciale VN organisatie voor de Palestijnen – zouden er per 1 januari 2012 “465.798 geregistreerde Palestijnse vluchtelingen” zijn die ondersteund worden.
Dat is in tegenspraak met een wetenschappelijke onderzoek van vorig jaar naar de sociaal-economische situatie van de Palestijnen in Libanon door de Universiteit van Beiroet, nota bene in opdracht van diezelfde UNRWA.


Dat onderzoek kwam tot de conclusie dat er “slechts tussen de 260.000 en 280.000 Palestijnen in Libanon leven”. Als reden voor dit lagere aantal werd gegeven “dat sommige vluchtelingen zijn genaturaliseerd en Libanees staatsburger zijn geworden’. Daarnaast zouden vele Palestijnse vluchtelingen Libanon hebben verlaten, veelal naar Europa, en dan met name de Scandinavische landen en Duitsland.”

Palestijnse vluchtelingen hebben als enige vluchtelingen ter wereld een dergelijke eigen VN-hulporganisatie (UNRWA), en hebben bovendien een geheel eigen, sterk afwijkende definitie van wie een vluchteling is.

Lees verder op Likoed.nl