maandag 19 maart 2012

Liegen over Israël met hulp van het CDA

Zoals bekend heeft het CDA met behulp van Kathleen Ferrier ervoor gezorgd dat The Rights Forum de enige club aanwezig was op de algemene mensenrechtenhoorzitting. De linkse partijen SP, GroenLinks en PvdA hadden het uitnodigen van de club van Dries van Agt voorgesteld en het vriendinnetje van Dries, Ferrier, stemde gretig in met de uitnodiging in lijn met de nieuwe linker norm binnen het CDA.

Israël bash-club mocht dus zijn verhaal houden voor de vaste Kamercommissie en wist binnen de drie minuten spreektijd keihard te liegen:


Volgens Siepermann spreekt Nederland Israel nooit aan op fouten. Drie minuten spreektijd en dan nog liegen 

Het is duidelijk welke richting het CDA is gaan draaien. Afspreken in het regeerakkoord dat het ongefundeerde Israëlbashen moet stoppen, maar via een gluiperige achterdeur  Israëlbashers toelaten. Het CDA: wolven in schaapskleding om even in hun eigen terminologie te blijven.

De Israël-bashers van de club van Van Agt kreeg meer dan drie minuten spreektijd. Degene die Israël verdedigde, dr. Matthijs de Blois werd echter door de voorzitter Katheleen Ferrier (ja diezelfde) het recht ontnomen zijn verhaal te houden.