zondag 4 maart 2012

Lieberman: Syrië toont aan dat alleen Israël zichzelf kan beschermen

Wie Lieberman wil begrijpen moet Putin bestuderen. Die uitspraak heb ik ooit eens gedaan en tot op de dag van vandaag staat die uitspraak nog steeds als een huis. Zowel Lieberman als Putin denken geopolitiek vanuit eigen kracht. Syrië is voor Lieberman, daar heeft hij een punt, een voorbeeld van het denken-vanuit-eigen-kracht.

De opmerking van Lieberman tijdens een vraaggesprek op Israël Radio moet dan ook gewogen worden in dat denken vanuit eigen kracht.

Israel’s foreign minister says the international community’s failure to stop the violence in Syria shows it cannot keep Israel safe. Avigdor Lieberman says the inability of international leaders and aid workers to alleviate “systematic murder of innocent civilians” in Syria “challenges all the promises of the international community that they are responsible for our security.”
7500 Syriërs zijn inmiddels geslachtofferd om Rusland, China en Iran niet tegen de schenen te schoppen. De VS is bang om alleen te opereren en Europa praat alleen maar over sancties.

Syrië is inderdaad het voorbeeld dat het Westen veel geblaat weinig wol is. Israël zal dat dit pacifistische Westerse gedrag met belangstelling in ogenschouw hebben genomen. De conclusie zal dan ook zijn dat uiteindelijk Israël en Israël alleen verantwoordelijk is voor zijn eigen veiligheid.