zaterdag 3 maart 2012

Israëlische vlag in Marokko, zes maanden cel

Mohammed Jadidi protesteert tegen de locale Marokkaanse autoriteiten door het vlaggen van de Israëlische vlag.

Een Marokkaanse rechtbank acht hem schuldig aan heiligschennis en het ondermijnen van de Marokkaanse vlag. De rechtbank veroordeelt Mohammed (voor deze Mohammed geen vrede zij met hem) tot zes maanden gevangenisstraf.

Mohammed Jadidi, 42 hees de Israëlische vlag bij zijn huis in Nador huis als protest tegen de lokale autoriteiten over de afsluiting van elektriciteit en watertoevoer in zijn woonplaats.


Jadidi's moeder verscheen op een video,, verspreid op Marokkaanse websites, met een smeekbede richting koning Mohammed VI om haar zoon vrij te laten. Ze zei dat hij alleen de Israëlische vlag had gehesen om de aandacht van functionarissen te trekken om te kijken naar de deplorabele staat van de Nuts voorzieningen.

De Marokkaanse Rif Vereniging voor Mensenrechten noemde de uitspraak van het Hof ongegrond en zei dat het vlaggen van een buitenlandse vlag boven je huis kan niet worden beschouwd als een ondermijning van de Marokkaanse vlag.

Het tonen van een Israëlische vlag in Arabische landen lost niet je problemen op, maar je krijgt wel aandacht en gevangenisstraf. Dat dan weer wel.