dinsdag 6 maart 2012

Iran is de agressor, niet Israël. Wil de NOS dat ooit begrijpen?

De NOS gaat ver Israël neer te zetten als de agressor in het conflict tussen Iran en Israël. Een vreemde omdraaiing van feiten. Waarom de NOS dat doet mag de NOS beantwoorden, al hem ik zo mijn eigen gedachten erover.

Het is een soort Irak. Tijdens de dagen van Sadam was deze dictator dag in dag uit bezig de rest van de wereld ervan te overtuigen dat hij in het bezit was van massavernietigingswapens. VN mocht komen, VN werd geweigerd. Sadam had een geschiedenis de Koerden met chemische wapens te vermoorden. Sadam was bezig een superkanon te ontwikkelen om Israël mee te bestoken. Had scudraketten en andere chemischewapendragers. Toch wist voornamelijk het linker gedeelte van deze wereld te vertellen dat achteraf het Westen de agressor was. Een vreemde omdraaiing.

Zo ook met Iran. Iran heeft meerdere malen verdekt en minder verdekt aangegeven dat de "zionistishe entiteit" te willen vernietigen. een kankergezwel is een veelgehoord woord uit Teheran. De grote wens van de dode atoomgeleerde was het einde van Israël. Dat was zijn levensdoel. Netanyahu gaf gisteren een aardige opsomming van wat de NOS dag in dag uit de Nederlandse bevolking vertelt:


Amazingly, some people refuse to acknowledge that Iran’s goal is to develop nuclear weapons. You see, Iran claims to do everything it’s doing, that it’s enriching uranium to develop medical isotopes. Yeah, that’s right.


Netanyahu vervolgt:

A country that builds underground nuclear facilities, develops intercontinental ballistic missiles, manufactures thousands of centrifuges, and that absorbs crippling sanctions, is doing all that in order to advance…medical research. 


So you see, when that Iranian ICBM is flying through the air to a location near you, you’ve got nothing to worry about. It’s only carrying medical isotopes.


Blijft interessant te weten waarom de NOS zich gedraagt als het Nederlandse propagandakanaal voor de ayatollahs in Iran. Het kan zijn dat de NOS Israël ook ziet als kankergezwel, maar, nogmaals, dat kan de NOS zelf het best beantwoorden.