dinsdag 6 maart 2012

Iraanse Revolutionaire Garde actief in Libanon

Een hoge Libanese functionaris beweert dat de commandant van de IRGC de Quds Force naar Libanon kwam als voorbereiding op een mogelijke aanval tegen Iran

De claim werd uitgesproken door hoge functionaris van de 14 maart coalitie - een alliantie in het Libanese parlement die bestaat uit verschillende partijen en onafhankelijke vertegenwoordigers die de   Libanese onafhankelijkheid en soevereiniteit ondersteunen.

Na publicatie in de Libanese media werd de claim afgewezen door de Iraanse ambassade in Beiroet.


Volgens de website "Iran Daily Brief," die Iraanse gebeurtenissen beschrijft, bracht Suleimani onlangs meerdere bezoeken aan Syrië om het Assad-regime te helpen in de strijd tegen de Syrische oppositie.

De Quds Force van de Iraanse Revolutionaire Garde is verantwoordelijk voor de opbouw van de militaire basis van Hezbollah, hun artillerie en opleiding.

Eerder deze week, meldde een hoge Iraanse functionaris dat de Quds Force verantwoordelijk is voor verwezenlijking van de islamitische organisaties in de Arabische lente, of de "islamic Awakening," zoals het genoemd wordt in Iran.

Hamas heeft ondertussen aangegeven zich neutraal op te stellen bij een oorlog tussen Iran en Israël. Wat niet inhoudt dat zij andere Gazaanse terrorisitsche organisaties zal stoppen raketten op Israël af te vuren.